بررسی رویکرد ترویج کشاورزی به توسعه استاندارد عملیات GAP Global مناسب کشاورزی جهانی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (271.36 K)
عنوان دوره: چهارمین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری ترویج کشاورزی ، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران
2استاد وعضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
امروزه با توجه به اهمیت ایمنی و سلامت مواد غذایی در جهت دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار استقرار گپ جهانی
در واحدهای تولیدی کشاورزی امری ضروری به نظر می رسد. استاندارد عملیات مناسب کشاورزی مجموع روشهای
کشاورزی با در نظر گرفتن جوانب اقتصادی، اجتماعی و پایداری زیس ت محیطی برای به حداقل رسانیدن آلودگی های
شیمیایی، میکروبیولوژی و فیزیکی جهت تولید محصولات کشاورزی ایمن و مطلوب می باشد. مبنای عملیات مناسب
و مدیریت تلفیقی محصول 1 کشاورزی تلفیقی از کاربرد نظام های نوین تولید مانند مدیریت تلفیقی آفت (IPM(
) برای تولید تجاری محصولات کشاورزی است. این مقاله از 3 و استراتژی مدیریت (مانند HACCP 2 ریسک (ICM(
طریق مطالعه مروری- تحلیلی، ضمن بررسی ماهیت نظام گپ جهانی، توجه به اصول و اهداف و مزایای استاندارد گپ
جهانی، تدوین استاندارد ایران گپ، به ارائه راهکارهای اثرگذار در جهت توسعه اجرای عملیات مناسب کشاورزی می-
پردازد. مطابق بررسی دسترسی کشاورزان خرده پا، متوسط و تجاری به بازارهای جهانی، تقویت صادرات، تضمین
اطمینان مصرف کنندگان در مورد کیفیت موادغذایی، اثرات مثبت بر توسعه روستایی با افزایش درآمد و بهبود زندگی
مردم روستایی و کاهش مهاجرت روستایی، بهره مندی بخشهای تجارت، کشاورزی و صنعت از سود حاصل از
تولیدات بهتر، برخورداری همه افراد جامعه از محیط زیست بهتر و سالم تر از مهمترین مزایای اجرای استاندارد طرح
گپ جهانی به شمار میرود. لذا به عنوان یک مبنای کلی انسجام و تدوین برنامههای ترویجی در راستای گسترش
عملیات مناسب کشاورزی، همگام با توانمندسازی کشاورزان و مشارکت آنان در فرایند تصمیمگیری مصرف بهینه
نهادههای پایه کشاورزی، کاهش مصرف سموم و آفتکشهای شیمیایی و استقرار نظام استاندارد گپ جهانی در مزارع
و واحدهای تولیدی براساس یک استاندارد بین المللی برای صدور گواهینامه محصولات کشاورزی حائز اهمیت میباشد.
کلیدواژه ها